#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Po několika dnech to je Mashable, kdo to konečně napsal správně. Data 533 milionů uživatelů unikla v roce 2019 a stále jsou venku

Od Rychlofky

Po několika dnech to je Mashable, kdo to konečně napsal správně. Data 533 milionů uživatelů unikla v roce 2019 a stále jsou venku. Mezitím stovky dalších médií, včetně těch českých, kopírují nesmysly od Business Insideru.

Mashable má  hlavně pravdu i v tom, že cokoliv se dostane “na Internet” zůstane tam navždy. Platí to o uniklých heslech, stejně jako datech, která jste svěřili Facebooku a ten je před třemi lety veřejně zpřístupnil. Data nyní dostupná “zdarma” se samozřejmě řada subjektů od roku 2019 pokoušela opakovaně zpeněžit, za čím dál menší částku.

Čtěte v Facebook data for 533 million users leaked in 2019 and hey, it’s still out there

Předchozí dění v V „úniku“ 533 milionů údajů o uživatelích je i telefonní číslo Marka Zuckerberga. a Údaje o více než 500 milionech uživatelů Facebooku jsou dostupné v hackerském fóru.