#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Prodeje mobilní telefonů se hroutí v největším propadu od vzniku chytrých telefonů.

Od Rychlofky

Alespoň takto to BBC předkládá v Coronavirus: Smartphone sales collapse amid pandemic. V cestě stojí pozastavení výroby v Asii ale i nemožnost nebo neochota zákazníků chodit do obchodů (a nutno dodat, že značnou roli budou hrát i obavy z budoucnosti a tím aktivovaný šetřící režim).  V únoru 2019 se tak prodalo 99.2 milionu kusů chytrých telefonů, v březnu 2019 už jenom 61.8 milionu. Roli zde bude hrát i zrušené MWC.

Nokia 3310 mobile phone, 2000.

JAPAN – FEBRUARY 15: Launched on the 1st September 2000, the Nokia 3310 featured advanced messaging, personalisation with Xpress-on covers and screensavers, vibra feature, time management functions, voice dialling, picture messaging, predictive text input and games. It also introduced ?mobile chat? using the Nokia Friends-Talk service, which allows users to have conversations using SMS (Short Message Service). This is a globally accepted wireless service that enables the transmission of messages between mobile users and external systems such as e-mail, paging, and voice-mail. (Photo by SSPL/Getty Images)