#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Apple koupil modemy pro chytré telefony od Intelu. Kompletní divizi, včetně patentů i lidí za jednu miliardu dolarů.

Od Rychlofky

Apple koupil modemy pro chytré telefony od Intelu. Kompletní divizi, včetně patentů i lidí za jednu miliardu dolarů. Může se tím zbavit problematického Qualcommu a mít vlastní čipy pro brzy tak důležité 5G. Nakonec na Qualcomm bude moci i přejít do útoku či se lépe bránit, pomoci mohou výrazně právě získané patenty. Cena je přitom poměrně nízká s ohledem na význam i na částky pohybující se v jiných oblastech (stačí vzpomenout třeba koupi WhatsApp Facebookem). Nižší možná proto, že Intel přeci jenom s mobilními modemy poněkud zaspal a na ty od Qualcommu prostě (zatím) nemají.

Podrobnosti například v Apple acquiring most of Intel’s smartphone modem business in $1B deal a v tiskové zprávě Apple to acquire the majority of Intel’s smartphone modem business.

Důležité k tomu je i Intel to Exit 5G Smartphone Modem Business, Focus 5G Efforts on Network Infrastructure and Other Data-Centric Opportunities coby další faktor, který mohl ovlivnit cenu.

2019-07-26 17_43_32-Intel® Mobile Modem Solutions.png