#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

iOS 13 prodlouží životnost vaší baterie. Apple konečně přišli na nabíjení jen do 80 % kapacity

Od Rychlofky

iOS 13 prodlouží životnost vaší baterie. Apple konečně přišli na nabíjení jen do 80 % kapacity. Něco co je běžné na Androidu u řady výrobců tak konečně dorazí i na iPhone.  Viz How iOS 13 Will Save Your iPhone’s Battery (by Not Fully Charging It). Celé je to otázka nabíjecích/vybíjecích cyklů – Li-Ion baterie mají omezen počet kompletních cyklů a omezením nabití na 100 % (a vlastně také tím že omezíte kompletní vypotřebování baterie) se počet kompletních (100 %) nabití sníží. Ještě navíc se omezí ono nepraktické neustále “dobíjení” do 100 % pokud necháte telefon či tablet na nabíječce.

Ostatně viz Jak hodně degraduje baterie v mobilu, tabletu či notebooků s ohledem na její stáří? kde zjistíte například i to, že jde o pět set kompletních cyklů.

Zajímavé na řešení od Apple je to, že se systém bude snažit “odhadnout” kdy jít na 80 % a kdy na 100. Přes noc například právě na 80 procent a podle toho jak většinou vstáváte nechá telefon dobít na 100 procent. Tedy za předpokladu, že necháváte mobil na nabíječce i přes noc.

80-fast-charge.jpg.pagespeed.ce.aJgcX6h-lp.jpg