#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Aplikace získávají citlivá osobní data, vzápětí je předávají Facebooku. Bez vědomí uživatelů a bez možnosti tomu zabránit.

Od Rychlofky

Aplikace získávají citlivá osobní data, vzápětí je předávají Facebooku. Ten se bez vašeho vědomí dozví zda máte menstruaci, jaký je váš tep a záplavy dalších informací.

Jedna z nejpopulárnější aplikaci pro sledování srdečního tepu HR Monitor takto každé měření předala Facebooku. Flo Period & Ovulation Tracker takto předává údaje o ovulaci a menstruaci u svých 25 milionů uživatelů.

Realtor.com předává data o tom, na jaké reality se uživatel díval a jaké ho zaujaly. Aplikace navíc předávají i informace o uživatelích, kteří nejsou na Facebooku.

Facebook tak může pokračovat v budování stínových profilů a data komerčně využívat. Viz You Give Apps Sensitive Personal Information. Then They Tell Facebook a Apps makers are sharing sensitive personal information with Facebook but not telling users

TIP: Co je to stínový profil (shadow profile) na Facebooku

2019-02-22 19_53_24-‎Instant Heart Rate_ HR Monitor on the App Store.png