#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Google testuje Mapy doplněné o augmentovanou realitu.

Od Rychlofky

Google testuje Mapy doplněné o augmentovanou realitu. Vlastně nic až tak nového, pokusy o navigaci s pomoci “průhledu” mobilem tu byly už před mnoha lety, jen na to nebyl dostatek výkonu, API ani mobilních připojení. V Augmented Reality Google Maps is coming, starts testing in private poněkud baví perexem, ve kterém tvrdí, že je to “camere-based positioning” a prý máte zapomenout na GPS a kompas.

Realita je, že jsou to stále staré dobré mapy s nutným základem v GPS i kompasem, ale doplněné o AR a rozpoznávání objektů pro lepší směrové a poziční informace. Google tomu říká VPS, Visual Positioning System. Mimochodem právě rozpoznávání objektů vyžaduje mobilní připojení, data z kamery putují pochopitelně do cloudu. Něco, čeho dřívější pokusy nebyly schopné.

A poslední nutné dodat, není to až tak novinka roku 2019, Google to předváděl už v květnu 2018.