#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Únik dat z Ticketmasteru je další z dost poučných příkladů. A pozor, působí i v Česku!

Od Rychlofky

Únik dat z Ticketmasteru je další z dost poučných příkladů toho, jak zásadně velké dopady mohou mít hackeři pochybující se v interních systémech. V tomto případě se dostali ke kompletním údajům platebních karet (ale i řadě dalších informací, včetně hesel k účtům) a dařilo se jim údaje získávat řadu měsíců bez povšimnutí. V Protecting customers from the Ticketmaster breach: Monzo’s story je navíc i další takřka klasická věc. Únik dat odhalili v Monzo, předali informace Ticketmasteru, ale ten “nenašel žádný problém” a hackeři pokračovali v krádežích údajů. Na narušení systémů přišli až o pár měsíců později. Celé je to dost podstatné i s ohledem na existenci www.ticketmaster.cz

Další informace k hacku a úniku viz Ticketmaster says an unknown third party stole some customers’ personal data – tam zjistíte, že útočníci se dostali k údajům přes software od externího dodavatele Inbenta Technologie a vše probíhalo od září 2017 do 23. června 2018.

ticketmaster_breach_timeline.png