#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Největší světové značky okrádány inzertními sítěmi přes farmy falešných webů

Od Rychlofky

Největší světové značky okrádány inzertními sítěmi přes farmy falešných webů. Dost zásadní a velká aféra, ve které figurují lidé provozující velké seriózní inzertní sítě, kteří si ale zároveň přilepšovali do vlastní kapsy přes síť desítek falešných webů na kterých se inzerce podvodně zobrazovala. Viz Attack of the Zombie Websites a nutno dodat, že v podvodech spojených s online inzercí se letos má ztratit až 16.4 miliardy dolarů, dvakrát tolik co loni.

Pokud se chcete podívat jak weby pro podvodné generování zhlédnutí vypadají, tak zkuste www.beautytips.online, rightparent.com (už mimo provoz), healthybackyard.com (také mimo provoz), momtaxi.com (mimo provoz), stylefashionista.com  či gossipfamily.com. Teď už jenom zjistit kde v Česku se podobné praktiky používají.

sub-buzz-29970-1508188525-4.jpg