#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

POZOR! Hack Yahoo ještě horší, uniklo přes 500 milionů účtů.

Od Rychlofky

Hack Yahoo ještě horší, uniklo přes 500 milionů účtů. Viz Yahoo Says Information on at Least 500 Million User Accounts Was Stolen a tady nezapomeňte, že jde o únik z roku 2014 a záplava hesel bude stále používána jak na Yahoo, tak na jiných online službách. Yahoo tvrdí, že za hackem stojí “státem sponzorovaný” hacker (což zní jako snaha o PR výmluvu). Skoro jisté je, že to je největší hack v dějinách (překonává MySapace s 360 miliony hesel i Adobe s 153 milionů hesel) .

Původně se předpokládalo, že jde o 280 milionů údajů. Jak se útočníci dostali přímo do interních systémů Yahoo řečeno nebylo, ani jaká země za tím stojí.  Jako vždy připomenu Jak ověřím, jestli můj e-mail a heslo není v nějakém úniku hesel? a zásadní prvek dodatečné ochrany v podobě dvoufaktorového ověření.

2016-09-02 18_57_26-Have I been pwned_ Check if your email has been compromised in a data breach